maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Taukoa käsitöistä

Onnistuin telomaan oikean käden etusormeni ja nyt se sitten peehana tulehtui. Kunnolla. Turvoksissa ja ei taivu. Jotenka nyt sitten ei tehdä mitään. Jospa antibiootit puree nopsasti ja pääsen takaisin neulomusten pariin pian. Ei ala helmikuu kivasti, jos joutuu kauan potemaan tuota sormea :(

Lomatavoitteista jäi neulominen vajaaksi, en saanut kuin yhden tilkun melkein valmiiksi. Tosin luin kaksi kirjaa ja tein koruja useammankin. Ei siis paha saldo loppujen lopuksi, tosin neulomista olisi ollut kiva harrastaa enemmänkin. Ne sukat olisi kiva saada pois kummittelemasta.

tiistaina, tammikuuta 23, 2007

Kirppis

Myynnissä siis:

3 x Novitan Kotiväki Soft, väri musta 099 => 300g

2 x Novita Hippy, väri lilan sävyt 870 => 200g

2 x Novita Hippy, väri sini-pinkki-lila 887 => 200g

1 x Novita Nalle, väri siniharmaa 160 => 150g

1 x Novita Wool, väri minttu 377 => 50g


Postikulut ostajalle.

Myynnissä siis korkkaamattomat kerät.

keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Lo-lo-lo-lomalle...

Loma alkoi, eli 1,5 viikkoa kotosalla lasten kanssa. Pari tavoitetta on loman ajaksi suunniteltuna;

- luen kirjan
- vähintään yksi tilkku valmiiksi
- yksi hopeakoru taikka kaksi vaijerikorua valmiiksi
- Step-langasta sukat valmiiksi

=> kirjan sain luettua juuri ja korukurssi alkaa ylihuomenna. Kerrankin hyvät mahdollisuudet päästä omiin tavoitteisiin :) Ajattelin yrittää lukaista toisenkin kirjan loman kunniaksi, mies kun lomailee myös pari päivää. Joten olisi siihen mahdollisuuskin.

Nyt pitää vain toivoa, ettei kuume nouse uudelleen. Olin nimittäin tietämättäni kahtena päivänä töissä kuumeessa. Minulle ei lähestulkoon koskaan nouse kuume ja en sitä osannut edes mitata, vaikka olo oli kuin jyrän alle jääneellä. Ja kun loma oli alkamassa, niin en malttanut jäädä kotiinkaan kun paljon hommaa. Viruspöpö iski ja nyt pitää päästä siitä eroon.

Koruja oikein malttamattomana odotan pääseväni tekemään. On ihania helmiä ja kristalleja odottamassa, puhumattakaan kivistä. Nam! Ranneketju helmillä koristeltuna olisi haaveissa. Kivat korvikset samaa sarjaa. Ehkä jopa kaulaketjukin. Pitääkin suunnitella kunnolla ja ottaa sitten lauantaina kurssille mukaan tykötarpeet.

Tekisi mieli tilata lankaa Englannista. Olisi niin ihania lankoja kurkkupalstalla myynnissä. Taikka getknitted-puodissa. Ihania! Mies varmaan ottaisi visan pois, jos menisin tilaamaan. Pakko odotella maaliskuuta. Menin nimittäin osallistumaan Lankahamstereihin :)

sunnuntaina, tammikuuta 14, 2007

Postisetä on ollut kiireinen

Kirjallisuustietoa tällä kertaa…

Lyhyen ajan sisällä postilaatikkoon tipahti Suuri Käsityölehti, Moda, Novita ja ensimmäinen lähetys Amazonista, sisältäen One Skeinin. Modan ohjeiden mukaan pyysin ystävää ompelemaan farkkuhameen (en saisi itse sitä pääteltyä kuitenkaan…). One Skeiniä pitää vielä lukaista uudelleen, ihastuin vauvan bolerotyyliseen takkiin. Seuraavalle pikkuiselle tytölle pitää sellainen kutoa lahjaksi. Poikia vain tuntuu kaikille tutuille ja ystäville sekä sukulaisille syntyvän. Hihattimet taidan kutoa pikkusiskolle synttärilahjaksi. Kiva kirja siis, varmasti tulee ohjeita tutkailtua enemmänkin. SK oli ihan jees, ei tullut mitään "tuo on pakko tehdä", mutta ideoita sain muutaman. Novitaa pitää tutkia uudemman kerran, ekaa kertaa plärätessäni lapset halusivat myös tutkailla.

Ensi viikolla postilaatikkoon pitäisi tilahtaa Amazonista lopputilaus, eli korukirjat ja miehelle historiikkiä. Korukirjoille on suuret odotukset, varsinkin kun kurssi alkaa ensi perjantaina. Sinne olisi kiva ottaa uudet opukset mukaan :) Pitkään aikaan en olekaan koruja tehnyt, olen kutonut taikka puuhastellut muuta. Tänään remontoin miehen kanssa eteistä. Hionut seinää, maalannut, hionut toista seinää ja pakkeloinut ruuvinpaikkoja. Ihan kiva on katsoa, kun eteinen hissuksiin valmistuu. Huomenna muovimatto paikoilleen ja lisää maalia pintaan. Sitten on jäljellä olkkarin puoleiset seinät, listat ja oveen lasi. Ihan mukava on huomata, että osaa tuollaistakin hommaa tehdä.

Akateemisen alesta yritän saada neulominen ja virkkaamisen opuksen itselleni. Saa nähdä, josko niitä oli enää jäljellä. Hintakaan ei ollut paha, 15 euroa. Pitäisi ensi viikolla se sitten noutaa. Kirjahylly täyttyy hyvin :) Pitäisi varmaan tutkia, josko jotkut kirjat menisivät kirpputorille.

Pitäisi muistaa paikallistaa reijitin jostakin. Tulostettuja ohjeita alkaa olemaan aikalailla, pitäisi mapittaa ne siististi. Kaavat ovat yhdessä mapissa ja nyt sitten neuleohjeille toinen mappi. Korupaperit sitten kolmanteen. Sitten ehkä voisi olla siistit laatikot ja kaapit vähän aikaa *sädekehähymiö*

sunnuntaina, tammikuuta 07, 2007

Torkkupeitto, oi torkkupeitto

Päätin sitten Cittarissa 7V-langat alekorissa nähdessäni, että haluan vanharoosa-luonnonvalkoisen torkkupeiton. Nyt sitten on tilkkuja tulossa. Kolmas vasta valmiina ja uupuu siis vaivaiset 32kpl :D Teen torkkupeittoa kaikkien muiden lomassa. Mukavaa kutomista, ei tarvitse miettiä mitään. Lankaa tosin ostin vain 4 kerää, luonnonvalkoista tosin taitaa olla parin tilkun verran kaapissa. Lisäksi siis pitää käydä hakemassa vanhaa roosaa taikka sitten katsoa, josko esim sininen sopisi joukkoon.

Kun tuossa mietin tilausta Amazon.co.uk:sta, niin sain työpaikalta lahjaksi £30 lahjakortin ko paikkaan. Laitoin tilauksen perjantaina menemään. Kaikki perheessä saavat jotakin. Bill Brysonia miehelle, loput kirjat minulle ja lapset saavat Autot-leffan autoja.

"A Short History of Nearly Everything"Bill Bryson
"Creative Wire Jewelry (Crafts Highlights)"Kathy Peterson
"Making Silver Chains: Simple Techniques, Beautiful Designs (Jewelry Crafts)"Glen F. Waszek
"One Skein"Leigh Radford
"Cars Movie Moments - Stanley and Red"

maanantaina, tammikuuta 01, 2007

2007

Uusi vuosi, uudet käsityöt :) Eka tämän vuoden sukka on valmis, toista aloittelin juuri. Pakko oli heti päästä kokeilemaan uusia bambupuikkoja. Ostin paikallisesta kaupasta yhdet perjantaina ja aloitin heti sukat Nancy Bushin ohjeen mukaan. Tulossa siis Madder Ribbed Socksit (Knitting Vintage Socks-kirjasta). Lankana Jojoba-öljy-lanka, jonka sain SNY:ltäni.

Tälle uudelle vuodelle ajattelin ottaa rennon linjan. En tee lupauksia, vaan yritän parhaani :) Haaveissa olisi päästä kokeilemaan lasihelmien tekoa, vihdoin ja viimein kokeilla koolaid-värjäystä ja saada pari isompaa työtä valmiiksi. Oma ruskea neuletakki on se yksi iso työ, jonka haluan saada valmiiksi.

Lisäksi haluan kasvattaa kirjahyllyäni käsityöaiheisilla kirjoilla. One Skein Wonders, One Skein ja Glamour Knits (Erika Knight Collectables) kiinnostaa tällä hetkellä eniten. Pitää hieman kerätä rahaa, ennen kuin pystyn tilaamaan Amazon.co.uk:sta :) Lisäksi pari koruaiheista kirjaa ei olisi pahitteeksi...

Sortteerasin lankoja tuossa alkuillasta. Iso pussillinen menee myyntiin, pitäisi vaan napsia kuvia. On Novitan Samosta, Kotiväkeä, Hippyä, Nallea, Chic Mohairia ja virolaista hahtuvalankaa. Ja kaikkia paitsi Nallea on paria väriä ja useampi kerä per väri. Hihkaista saa, jos joitakin noista langoista haluaisi.

Ihanan Onnellista Uutta Vuotta 2007!