lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Ohi syyskuun...

...läpi repaleisen lokakuun...

Kohta alkaa kylmät tuulet puhaltamaan. Jee! Mä en voi sille mitään, mutta kärsin lämmöstä ja haluan jo hieman viileää keliä.

Haettiin eilen alpakkaa takkia varten, nyt on tarpeeksi lankaa takkiin. Ko liikkeessä oli lankoja tarjouksessa, mutta nyt on jotenkin "en halua ostaa mitään"-hetki menossa. Lankojen suhteen vain tosin, muita juttuja tulee ostettua ihan tarpeeksi.

Nyt on työn alla isompi Swell-pipo ja tuo Drops-neuletakki. Paljon on suunnitteilla ja paljon on lankoja. Nyt on jotenkin iskemässä uupumus, eli töitä ei meinaa saada tehtyä. Ajattelinkin, että ottaisin nämä työn alle välityönä. Alpakkaa olisi yhtenä lankavaihtoehtona tai sitten Woolia.

tiistaina, syyskuuta 26, 2006

Syksyä ilmassa, villaa puikoilla


Malli: Branching Out
Lanka: Drops Alpaca (petrooli), kulutusta pari metriä vajaa 100g
Puikot: Addin pyöröt 4½

Sain Branching Out:n valmiiksi viikonloppuna. Samoin lankojen päättelyä vaille on valmiina eka Swell-pipa. Ongelmana on, että kudoin sen kaksinkertaisesta langasta ja en tehnyt mallitilkkua (oma syy, oma vika siis). Koko ei todellakaan ole sopiva edes kuopukselle. Teen siis uuden, tokasta versiosta on jo korvalaput valmiina.

Kävin ostamassa langat neuletakkiinkin. Nyt uupuu vain Alpaca-lanka, jotka haen perjantaina. Varasin ne jo itselleni, ettei vaan mene sivusuun.


Tässä kuva BO:sta ja synttäriruusustani

Älkää välittäkö Mariskoolista ja miehen lompakosta... Mun työkoneella ei ole kuvanmuokkausmahdollisuutta (tai ainakaan sellaista, että saisin onnistumaan).

maanantaina, syyskuuta 11, 2006

Raidat ja saumat...

...eivät tosiaan kuulu yhteen. Tästä lähtien teen raitaneuleet pyörönä ja mahdollisimman vähillä saumoilla. Taas opin jotain.

Malli: Moda 3/2006, raitapaita(35)
Lanka: Novita Suvi
Puikot: 4mm Addin pyöröt
Koko: 1/2v





Kännykkäkoru, jonka annoin ystävälle lahjaksi. Kuulemma oli oikean värinen saajan mielestä :) Kännykkäkoruja alkaa olemaan jo muutama valmiina. Näkee selvästi ne ekat viristykset ja sitten ne viimeisimmät, joita kehtaa antaa ystäville ja tuttaville lahjaksi. Anopillekin uskalsin korvikset antaa.




Vihreää helmeä. Tästä korusta tykkään todella paljon, en vaan raaski pitää sitä. Pelkään, että menee rikki. Taidan laittaa synttäreilleni tuon kaulaan, mies lupasi viedä minut ulos syömään. Pitää tehdä mätsäävät korvikset vielä.

lauantaina, syyskuuta 09, 2006

Tuulinen lauantai

Tänään lähdin junalla yssikseni Hkiin, mies jäi lasten kanssa kotiin. Tavattiin ystävän kanssa WTC:ssä, minä tuhlasin rahaa herkkuihin :) Siitä sitten kirjakaupan kautta Menitaan... Muistutin koko ajan, että "mulla on lankaa, mulla on lankaa, mulla on lankaa". Sain pidettyä itseni kurissa, ostin vain kaksi kerää lankaa niiden ostoslistalla olleiden puikkojen lisäksi. Ruskeaa ja petroolia Alpacaa. Ajattelin raidallista kaulaliinaa itselleni. Mutta pakko on myöntää, että merinovillaa silittelin pitempään. Uskomattoman pehmeää, vaikkakin todella ohutta lankaa. Lisäksi ihastelin puuvillalankoja ja kieltämättä bambulanka veti puoleensa. Varsinkin, kun oli Modassa ohje bambuneuleille. Se musta neuletakkiversio oli ihana. Mulla on selvästi neuletakki-vaihe pahimmillaan. Syy itseasiassa on mun kilppariongelma. Mulla on aina kuuma ja neuletakki on siitä näppärä juttu, että sen saa auki ja saa hieman viilenemistä aikaiseksi.

Junamatkoilla sain kudottua yhteensä 4 mallikertaa BO:ta ja lankakerä vihdoin näyttää vähenemisen merkkejä. Tuntui, ettei lanka koskaan vähene. Nyt sitten ollaan yli puolenvälin. Jihuu! Kohta saan huivin itselleni käyttöön.

Eilen sain vihdoin kuopuksen raitaneuleen kappaleet valmiiksi. Nyt vaan pitää kaikki ne langanpätkät pitää päätellä ja ommella pusero kasaan. Aion saada sen valmiiksi huomenna. Tänään päättelen lankoja ja huomenna sitten loput valmiiksi.

torstaina, syyskuuta 07, 2006

SNY yllätti!

Eilen sairaslomapäivää viettäessäni hain postin samalla, kun hain lapset hoidosta. Tutkailin postilaatikon sisällön kotoa lähtiessä ja huomasin paksuhkon kuoren. Ajattelin sen olevan pari viikkoa sitten tilaamani kestikset ja en asiaa enempää ajatellut. Kotiin tullessa nappasin postit mukaani ja huomasin paksuhkon kuoren postileiman. Innoissani kotiin lapset kainalossa ja ostoskassi keittiön pöydälle. Lapsukaiset saivat odotella pipot päässään sen aikaa, kun äiti availi innoissaan kuorta. Aivan upeat sukat putkahtivat esiin ja esikoinen oli hieman ihmeissään, kun olivatkin hieman suuremmat kuin hänen sukkansa. Hän nimittäin olisivat halunnut samanlaiset :) Ihana salainen neulaystäväni laittoi kuoreen mukaan ihan oikean kirjeen ja ohjeen sukkien kuvioon. Kirje oli täydellinen bonusylläri. En muista milloin olisin viimeksi saanut käsinkirjoitetun kirjeen. Kiitoksia salainen neuleystäväni, osasit taas yllättää ja yllätys oli nappivalinta!

Tässä muillekin sukat näytille, sopivat muuten loistavasti minulle (ovat nytkin jalassa :))




Pitääkin laittaa SNY:ltä saadun ekan paksun kuoren sisältö näkyviin, en sitä silloin muistanut tehdä.



Jostain syystä paketissa ollut Kismet on kadonnut jo ennen kuvan nappaamista *vislailee* ja helmetkin löysivät tiensä erääseen projektiin. Kynttilöitä virittelin jo Kivi-tuikkuihini ja tummille ruusu-napeille on jakku katsottuna valmiiksi (pitäisi vaan tosin kutoa se...). Minulla on ihana SNY!

Laitoin tänään kortin omalle salaiselle neuleystävälleni. Suunnitelmissa on pari pienempää ylläriä. Toivottavasti osuu nappiin niiden osalta valinta.

Sain niskani jumiin tiistaina ja käsitöitä ei ole tullut harrastettua. Tänään ajattelin kokeilla, josko saisin vihdoin ja viimein toisen hihan kudottua kuopuksen raitaneuleeseen. Pitää jotenkin mallata kaurapussi niskalle samalla ja kilkutella hiha. Onhan tuo ollut vaiheessa jo jonnin aikaa tuo neule.

Ihastuin tähän neuleeseen:

Haluaisin kuitenkin takin muusta langasta kuin villasta ja mohairista. Mietin, josko puuvillalanka ja alpakka yhdessä tekisivät samantyylisen jäljen. Langaksi mietin Paris ja Alpaca, Dropsilta siis. Värinä tummanruskea. Langat maksaisivat yhteensä noin 65 euroa. Välikausitakiksi tuota mietin. Nyt minulla on käytössä H&M:n neule, jossa on pitkät etukappaleet (jotka voi heilauttaa harteille) ja se on hieman liian ohut. En haluaisin talvitakkia ottaa käyttöön vielä pariin kuukauteen, kun minulle tulee niin helposti kuuma. Lukemani mukaan Paris olisi lankana lämmin, vaikka onkin puuvillaa.