keskiviikkona, marraskuuta 29, 2006

Lankaa ja suunnitelmia

Koukuttaja, tervetuloa ulos piilosta :)
Meillä on 3 sipskua, eli karvaa piisaa. Mutta tuo selittää meitin karvakakaroiden kiinnostuksen lähettämiisi paketteihin. Nuorin nimittäin makoili pitkät pätkät kirjan päällä ja nuuhki pakettia :)

Olen ostanut taas lankaa *punastus* Tarkoitus olisi uusimmasta Ullasta kutoa Greenday-slipoveri ja Rinsessa kämmekkäät sekä pipa. Langaksi slipoveriin tilasin Vilhelmiinan Villapuodista, Cotton Casmerea (ompunvihreänä). Lisäksi tilasin mustaa silkki-alpakkaa, kaulaliinaksi itselleni. Rinsessaan taas on petroolia Woolia, josta ensin suunnittelin tuota GreenDayta. Mutta ennen kuin pääsen noita kutomaan, niin olen luvannut kutoa ystävälle kahdet hahtuvalapaset.

Koruja en ole nyt tehnyt viime sunnuntaina jälkeen, kun loppui 4mm:set renkaat. Jäi kuningasketju pahasti kesken :( Pitää siis pyytää joulupukilta hopealankaa ja sahan terineen. Tosin tilasin lisää lukkoja ja riipuksia Jenkeistä jo valmiiksi. 3,5mm renkaita olisi ainakin yhden ranneketjun verran, pitäisi vain keksiä se sopiva malli.

Tänään lähti henkilöllisyyteni paljastava paketti SNY:lleni. Ihana juttu kaikkinensa tämä SNY 2006. Osallistun toistekin, jos sellainen järkätään. Voisin rohkaistua jopa ulkomaalaiseenkin :) Hullunrohkeaksi heittäydyn :D

keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006

SNY 2006

Minun salainen neuleystäväni oli http://vinkuvatpuikot.homeip.net/ :) Kiitoksia, yllätykset osuivat nappiin joka kerta! Hieman olin eilen ihmeissäni, kun jäin töistä pikkujouluihin ja soittelin kotiin lapsille hyvät yöt. Mies nimittäin kertoi pakettikortin odottelevan kotosalla ja hän mainitsi lähettäjän nimen. Mietin ensin, että "mitäs mä olen tilannut ja unohtanut"... Kunnes hihkuin puhelimeen, jotta "mun sny, paketti on mun sny:ltä!". Mies oli, että "aha". Vaistosin silmien pyörittelyn :D KYllähän hänkin sitten ymmärsi, että mitä tarkoitan. Eilen ei mies kerinnyt postiin ajoissa, mutta tänään ajeltiin kotiin postin kautta. Maltoin mieleni, että repinyt pakettia auki jo autossa :)

Kotosalla paketti nopsasti auki ja sitten lasten käsiltä suojaan. Paketista paljastui kaikkea ihanaa; kerä jojoba-lankaa, maraboun suklaata, helmiä, teetä, servettejä ja Knitting Vintage Socks-kirja! Ihana, ihana, ihana! Kuvankin jo nappasin, mutta sen saan liitettyä vasta illemmalla.

lauantaina, marraskuuta 18, 2006

Hopeakorukurssin saldoa

Eli kursseilin tänäänkin. Nyt jopa muistin napata kuvat kaikista tähän mennessä valmistuneista koruista;















Kuvassa siis kaksi muinaisketjua, yksi verkkoketju, yksi parallel-aloitus (päätinkin jättää tuollaiseksi, lisäsin vain "pink ribbon"-charmin), 4 rintaneulaa ja yksi hopealevystä taottu rannekoru.

Kivettömät rinteneulat ovat 1,2mm hopealangasta, kristalliset ovat 1,0mm:stä, ranneketjut ovat kaikki 1,0mm. Jos oikein muistan, niin taotun rannekorun hopealevy oli 0,6mm paksuista.

Ensi kerralla ajattelin kokeilla juottamista, jos vaikka sormuksen tekisin. Pitäisi nyt viikon aikana tutkailla vaihtoehtoja. Muutaman ketjun haluaisin vielä tehdä, taidan kurssilla sahailla hieman renkaita.

Kiitoksia koristeohjeista ;) Aion marssia kauppaan viimeistään maanantaina ostamaan punaista lankaa. Valkoista lankaa jo on valmiina :)

keskiviikkona, marraskuuta 15, 2006

Avunpyyntö...

Nyt olisi aika ruveta virkkaamaan/kutomaan joulukoristeita, mutta ohjetta ei ole. Eli jos sinulla on ohje taikka linkki kivaa ohjeeseen, niin ottaisin kiitollisena kaikki vinkit vastaan.

sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Hopeaa...

... tuli työstettyä :) Eilen ja tänään oli hopeatyökurssin ekat päivät. Vielä on 3 päivää jäljellä. Rahaa on palanut jo 50 euroa, tuloksena 2 ranneketjua ja yksi hopealevystä taottu rannekoru. Ensi kerralla teen rintaneulan, johon on hopealankaa valmiina. Mitäs muuta mä haluaisin tehdä?
Napsin kuvia huomenna, nyt en yksinkertaisesti jaksa.

Mun toivelista Joulupukille :D :D :D

- muutama metri 1,o mm hopealankaa
- 0,6 tai 0,8 mm hopealevyä (18cm pitkää) parin rannekorun verran
- saha ja nippu teriä
- veivit (3mm, 4mm ja 5mm -> jos jollakin on ko puikkoja muina kuin puisina taikka muovisina ylimääräisenä, niin minulle voi lähettää :))
- puutikkuja sahaamista varten
- ruuvipuristimet
- pallopäinen vasara
- kumipäävasara
- litteäpäiset pihdit
- Smycken från Vikingatid och Nutid (Irene From Petersen)
- Silversmycken du kan göra själv (Irene From Petersen)
- Upeat, helpot korut (Stephen O'Keeffe) -> ollut alennusmyynnissä, ja mä missasin :/

Neulomismaailmasta tahtoisin vaikka mitä, mutta ne eivät ole niin hyvin perusteltuja. Hopeamaailmasta tosiaan uupuu sopivia tykötarpeita. Toivottavasti Joulupukki osaisi valkata sopivia lahjoja. Olen ollut kiltti :)

keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Kuvia helmistä...

... puutarhani helmistä, liljoista:


Tämän nimeä en tiedä, on edellisten asukkaiden istuttamia. Pitäisi varmaan tutkailla kukkakuvastoja tarkemmin, niin selviäisi tämänkin helmen nimi. Tästä en siis voi ottaa kunniaa kuin vähän, jouduin siirtämään sipulit pari vuotta sitten toiseen kohtaan mutta silti liljat jaksavat kukkia joka kesä. Hienoa!







Muistelen, että tämä kaunis vaaleanpunainen on nimeltään Vivaldi. Kauniita ja upeat kukat. Piristää puutarhaa. Ovat jättilaukkojen vieressä. Nyt saivat tosin kaveriksi muutamia muita sipuleita (pikkulaukkoja ja tulppaaneja keväästä kertomaan).









Luotan muistiini ja sanon nimeksi Tenerife. Ihastuin täysin, kun lilja alkoi kukkimaan hieman muita liljoja myöhemmin.

Pionit, liljat ja ruusut ovat suosikkejani puutarhapuolelta. Etupihalle olisi tarkoitus salkoruusua laittaa sitten keväällä. Tosin tykkään myös Astrid Lindgren-ruususta, sille en vain vielä ole keksinyt paikkaa. Salkoruusun eteen voisi mahtua... Pitääkin muistaa sitten keväämmällä :)




Joulukukkia en ole koskaan itse yrittänyt kasvattaa. Onkohan niistä mitkään myrkyttömiä? Meillä kun on 3 hortonomikissaa...

maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Pientä ja sievää...

...valmistunut siis:

Lapsille pipat
Malli: Swell
Koko: S ja L
Lanka: Novitan Wool (tummansininen merino ja vaaleansininen villa), kaksinkertaisena
Puikot: Addin 3½-pyörö (40cm)

S-koko tulee menemään veljenlapselle ja L-koko esikoiselleni. Jos siis vielä yhden teen, niin se on M-koko ja kuopukselle. L-kokoon tuli yksi rivi heijastinnauhalla, teen vielä kirjailuja pipaan ja sitten vasta kuvaan :) M-kokoa en tule tekemään tuolla kuviolla, teen raitoja. Miten niin laiskuus iski? :D

Äidille kämmekkäät
Malli: Kämmekkäät
Lanka: Drops Alpaca, turkoosi
Puikot: 3 sukkapuikot

Pähkin nyt, josko puran pari vikaa riviä ja kudon suoraan lapaset :) Ovat niin ihanat, mutteivat lämmitä pihalla tarpeeksi tuulessa. Sisällä ovat loistavat. Tai sitten teen tuolla varrella lapasen varret ja sitten oikeaa loput. Saa nähdä. Nyt haaveilen tuosta turkoosista alpakasta pipaa itselleni, kaulaliinahan jo on (BO).

Kuvia siis vasta myöhemmin...

Nyt ajattelin, että kutoisin veljenlapselle haalarin. Villaa taikka muuta tosi lämmintä, kun vaavi syntyy talvella tuonne pohjoiseen. Tätä mallia mietin. Pitää olla helppo laittaa vaaville päälle, eli vähäsen nappeja tmv. Tuo vaikuttaa kivalta. Alpakka on kivan pehmeää ja lämmintä. Lisäksi tumput ja töppöset. Mietin ensin haalari/pussia, mutta se ei kai ole niin kätevä haalarin ja turvakaukalon kanssa? Mun natiaiset ovat kevään ja alkukesän lapsia, eli tuo talvi ja vastasyntynyt ei oikein ole tuttua. Vinkit otetaan siis vastaan :)